Om Kyrkljus

AB Kyrkljus är ett familjeföretag som sedan mitten av 1960-talet har arbetat med ljus och ljustillbehör till kyrkor. Från en verksamhet i blygsam skala har förtroendet för oss vuxit så att vi idag har en marknadsledande position. Vi är bl a Sveriges största leverantör av Liljeholmens kyrkljus.

 

Vi finns med både försäljning och lager i Ödeshög i Östergötland. Ett perfekt läge ur distributionssynpunkt där E4:n möter Bergslagsdiagonalen.

 

Vår filosofi

Det finns en gemensam nämnare för all vår verksamhet. Det levande ljuset och kyrkorummet.

 

På denna webbplats presenterar vi en rad produkter som hör ihop med ljuset. Produkter för dopet, för procession, för begravning och för kyrkans utsmyckning. Ljusbärare som har sin användning såväl i olika kyrkorum som utomhus i minneslundar.

 

Beställningsarbeten

Förutom det sortiment som visas här åtar vi oss tillverkning enligt kundens egna önskemål och specifikationer. Materialen kan vara smide, mässing eller trä. Våra smeder har mångårig och gedigen erfarenhet av kyrkosmide med konstnärlig prägel. Allt från ljusbärare och ljuskronor till grindar och räcken. Från gravkors och gravutsmyckningar till detalj- och byggnadssmide.

 

Liljeholmens kyrkljus

Stearinets utmärkta brinnegenskaper och dess låga sottal gör att Riksantikvarieämbetet rekommenderar stearinljus av hög kvalitet för användning i kyrkomiljö. Hos oss hittar du ett stort sortiment av kvalitetsljus anpassade för kyrkans behov. De tillverkas av Liljeholmens Stearinfabrik AB som är den äldsta, sedan 1839,  och största tillverkaren av stearinljus i Sverige.

 

AB Kyrkljus, en pålitlig partner

Vår målsättning är att uppnå långsiktiga relationer med våra kunder. Detta genom att tillhandahålla ett alltid aktuellt sortiment som är av hög kvalitet och som erbjuder användaren ett mervärde.

 

Vi säljer direkt till kyrkorna över hela landet. Förutom kunnandet, som den långa erfarenheten har gett oss, är vår styrka att kunna erbjuda rätt pris samt snabba och säkra leveranser.

 

Har Ni frågor kring det levande ljuset? Kanske funderingar eller problem. Tveka inte att kontakta oss. Vi kan förmodligen räta ut frågetecknen och hitta en fungerande lösning.

 

Kvalitet

Vår målsättning är att tillhandahålla  ett sortiment som uppfyller högt  ställda krav på kvalitet och miljöanpassning. Det innebär att vi väljer att  arbeta med seriösa och professionella  leverantörer som representerar väl inarbetade varumärken och produkter.  Vi är sedan flera år certifierade enligt ISO 9001.

 

Miljö

Vår dagliga verksamhet rör områden där hänsyn, omtanke och bevarande alltid finns med i bilden. Detta är en  viktig del i allt miljötänkande och sätter också prägeln på vårt interna miljöarbete. Företagets miljöpolicy är att  ständigt arbeta med förbättringar för att minska vår miljöpåverkan.  Vi är sedan flera år  miljöcertifierade enligt  ISO 14001.

 

 

 

 

Välkommen till AB Kyrkljus.